به گزارش مشرق، روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط که توسط لابي هاي ضد ايراني سعودي در لندن منتشر ميشود، در گزارشي به بررسي سفر "محمود احمدي نژاد" رئيسجمهور کشورمان به نيويورک براي شرکت در مجمع عمومي سازمان ملل متحد و دستاوردهاي اين سفر پرداخته است.
اين روزنامه که همواره موضع خصمانه در قبال ايران دارد، اين بار نتوانست بسياري از دستاوردهاي سفر رياستجمهوري ايران به نيويورک را ناديده بگيرد و در شماره ديروز خود به انعکاس برخي از گوشه هاي آن پرداخت.
الشرق الاوسط با اذعان به اينکه احمدي نژاد، مشهورترين شخصيت حاضر در نيويورک بود، به تبليغات منفي اشاره کرده که برخي لابيهاي صهيونيستي و افراطگرايان آمريکا پيش از سفر وي به نيويورک به راه انداخته بودند.
يک سازمان ضدايراني بيش از 200 پلاکارد و تابلوي تبليغاتي فقط در شهر منهتن اجاره کرده بود و تبليغات منفي گستردهاي عليه رئيسجمهور ايران به راه انداخته بود.
هزينههاي بسيار زيادي نيز براي ناکارآمد کردن اين سفر پرداخت شد که البته به حجم واقعي اين هزينههاي اشاره نشده است.
اين در حالي است که بر اساس اعلام اين روزنامه کارشناسان ميزان اين هزينه را بالغ بر 300 هزار دلار ميدانند.
به نوشته الشرق الاوسط، حضور احمدي نژاد در نيويورک بيش از همه شخصيتها و رهبران ديگر و حتي بيشتر از "باراک اوباما" رئيسجمهور آمريکا در اين کشور مشهود بود و رسانههاي آمريکايي آگاهانه يا ناآگاهانه در اين زمينه بازي خوردند.
به نوشته اين مقاله حتي دو باري که احمدي نژاد در پشت تريبون سازمان ملل قرار گرفت، موفق شد هوشياري و دقت نظر کامل خود را حفظ کند و به همين علت نيز توجه سياسي به سخنان وي بيش از هر رهبر ديگري مشهود بود.
در سالنهاي مختلف سازمان ملل ديپلماتها با دقت اوضاع را زير نظر داشتند و ديپلماتهاي غربي هم منتظر بودند تا سخنان احمدي نژاد را با دقت هر چه تمامتر پيگيري کنند. آنها از اصحاب رسانه سؤال ميکردند: « آيا مي دانيد احمدي نژاد ساعاتي بعد نشست مطبوعاتي دارد؟» «آيا در اين نشست شرکت ميکنيد؟»
آنها اصحاب رسانهها را دعوت ميکردند که به سخنان وي با دقت گوش دهند و اين در حالي است که رسانههاي وابسته به محافل صهيونيستي در آمريکا تلاش بيسابقهاي را براي تخريب چهره احمدي نژاد آغاز کرده بودند. آنها شايعات گستردهاي را در اين زمينه منتشر کردند؛ به عنوان مثال روزنامه "نيويورک پوست" با اشاره به اينکه وي غذاي آمريکاييها را نميخورد، مدعي شده بود که غذايي که آشپزهاي ايراني براي احمدي نژاد درست کردهاند آنقدر بد بوست که همه ساکنان هتل محل اقامتش را مجبور کرده تا از هتل خارج شوند.
اين گزارش در ادامه به ضيافت احمدينژاد براي بيش از 30 روزنامهنگار آمريکايي و اشتياق اين افراد براي ملاقات با رئيسجمهور کشورمان اشاره کرده است.
"بريت استيونز" در روزنامه وال استريت ژورنال در موضعگيري منفي خود درباره ميزان احترام اين خبرنگاران به رئيسجمهور ايران و استقبال آنها از اين حرکت مردمي نميتواند خشم خود را در اين زمينه پنهان سازد.
الشرق الاوسط به نقل از استيونز مينويسد: حتي "فريد زکريا" روزنامهنگار معروف سعي کرد تا با سؤالي رئيسجمهور ايران را به دام اندازد؛ وي پرسيد که در صورت رسيدن به توافق در مذاکرات سازش کنوني ميان تشکيلات خودگردان و رژيم صهيونيستي موضع رئيسجمهور ايران چگونه است؛ احمدي نژاد اگر موضع مثبت در اين زمينه اتخاذ ميکرد به نوعي تأييد رژيم صهيونيستي بود و اگر موضع منفي ميگرفت، فلسطينيها را نقض کرده بود اما احمدي نژاد با درايت بالايي پاسخ داد: ما مشکلي در پذيرش تمايل فلسطينيها نداريم اما اميدواريم که اين افراد نمايندگان حزبي باشند که مردم آنها را انتخاب کردهاند که منظور وي مشروعيت "دولت منتخب حماس" بود.
اين خبرنگار باسابقه وال استريت ژورنال، با اشاره به اين اتفاقات اينچنيني نتيجه گيري ميکند: براحتي ميتوان گفت که احمدي نژاد باهوشترين فرد حاضر در آن اتاق بود.
اين گزارش ميافزايد: ستاره بودن احمدي نژاد زماني به اوج خود رسيد که "لري کينگ" خبرنگار کهنه کار آمريکايي اور ا به برنامهاش دعوت کرد و با وجود بازجويي فشرده کينگ رئيسجمهور ايران توانست منطق خود را حفظ کرده و از آن براي پاتکهايش استفاده کند.
روزنامه تلگراف انگليس نيز در اين مورد نوشت که با وجود بازجويي هوشمندانه کينگ احمدي نژاد موفق شد منطقي رفتار کرده و به نقاط ضعف آمريکا حمله کند.
روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط در پايان گزارش خود نوشت که احمدي نژاد در اين سفر سعي کرد تا چهره خود و ايران را بهبود بخشد و از هر فرصتي براي گفت وگو با آنها استفاده کرد و در اين زمينه موفق هم بود.
روزنامه فرامنطقهاي الشرق الاوسط در گزارشي رئيسجمهور ايران را را ستاره اجلاس نيويورک دانست و اين سفر را براي وي موفقيتآميز ارزيابي کرد.